Zista babci Teresy

Zista babci Teresy
Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zista babci Teresy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • mąka - 1 ½ szklanki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 szklanka
  • wanilia - 1 laska (albo cukier wanilinowy)
  • margaryna PALMA - ¾ kostki
  • jajka - 4 szt.
  • kakao - 2 łyżeczki
Przygotowanie

Margarynę rozpuścić. Ubić jajka z cukrem. Dodać proszek do pieczenia i wanilię. Dodać przesianą mąkę i wymieszać. Dodać margarynę. Część ciasta oddzielić i zmieszać z kakao. Białe ciasto włać do formy wysmarowanej margaryną PALMA i obsypaną bułką tartą. Na górę wlać ciasto z kakao. Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. Do ciast można dodać rodzynki albo śliwki suszone. Ja upiekłam ciasto z mąki pełnoziarnistej oraz polałam z góry rozpuszczoną czekoladą posypując całość płatkami czekoladowymi.

Kategorie przepisów