Ziemniaczana zupa krem
/ przepis własny, składniki na 2- 3 porcje/ - 1 l bulionu - 1/2 kg ziemniaków - 2 cebule - mały kawałek selera - łyżka masła - ząbek czosnku - przyprawy: gałka muszkatołowa, tymianek, chilli, sól, pieprz do podania:
- podsmażona kiełbasa pokrojona w plasterki - grzanki z chleba - szczypiorek Ziemniaki, cebulę i selera obrać, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, wrzucić pokrojony ząbek czosnku, cebulę. Podsmażyć na złoty kolor. Następnie wrzucić ziemniaki i selera, zalać 1/2 porcji bulionu i gotować do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Po tym czasie zalać pozostałą porcją bulionu i zblendować na gładką masę. Przyprawić. Podawać z podsmażoną kiełbasą, grzankami z chleba pokrojonymi w kostkę i szczypiorkiem. Smacznego! :) Bądź na bieżąco śledź Waniliową na facebooku, instagramie i twitterze
______________________________♥____________________________