Zapiekanka z łososia

Zapiekanka z łososia

Zdjęcie - Zapiekanka z łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Zapiekanka z łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Zapiekanka z łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zapiekanka z łososia i szpinaku - tym razem delikatny filet z łososia i świeży szpinak zapiekany w koklikach. Danie proste i wykwintne zarazem, lekkie i zdrowe, a przede wszystkim bardzo smaczne.
Idealne na przystawkę, obiad, kolację lub propozycja na zbliżające się święta...

SKŁADNIKI:
1 op. szpinaku (150g)
300 g świeżego filetu z łososia
1 białko
kilka sztuk paluszków surimi
sól, pieprz
cytryna


Szpinak dokładnie umyj i osusz. Następnie posiekaj na drobno. Surimi pokrój w niewielką kostkę.
Naczynie żaroodporne wysmaruj dobrze masłem.
Świeży filet z łososia pokrój w bardzo drobne kawałki. Posiekanego łososia, szpinak i i lekko roztrzepane widelcem białko umieść w misce i dokładnie wymieszaj. Wlej kilka kropli cytryny, posól i popieprz do smaku.
Przygotowaną masę delikatnie wyłóż do naczynia żaroodpornego, na wierzchu poukładaj kawałki surimi.

Zdjęcie - Zapiekanka z łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut.
Odczekaj parę minut , przewróć naczynie do góry dnem i zawartość wyłóż na talerz. Posyp koperkiem i podawaj.

Smacznego :)

Zdjęcie - Zapiekanka z łososia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów