Wytrawne babeczki z warzywami

Wilgotne i pełne warzyw, a do tego przygotujecie je w kilka chwil, czego chcieć więcej?
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej (ok 260 g) - ja użyłam pół na pół pszenną i orkiszową
- 3 jajka
- 125 ml oleju rzepakowego
- 125 ml jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki soli
- pół łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka sody
- 1 cebula,
- 1 mała cukinia
- 1 czerwona papryka
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W miseczce mieszamy ze sobą suche składniki: mąkę, sól, pieprz i sodę. W drugim naczyniu roztrzepujemy jajka i mieszamy z olejem i jogurtem. Przelewamy do suchych składników i mieszamy aby się połączyły. Cebulę, cukinię i paprykę siekamy w kostkę. Dodajemy do ciasta i mieszamy wszystko razem.
Masę przekładamy do foremek na muffinki (ja używam silikonowych). Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 st. C i pieczemy ok 25 minut


