Wyrazista quesadilla
Quesadilla to jedno z tych dań, które można przyrządzić za każdym razem w diametralnie odmienny sposób, dlatego zawsze warto mieć placki tortilli pod ręką. Tym razem naszła nas ochota na pikantne niecodzienne danie. Jeżeli lubicie ostre mięsne potrawy to zapraszam na quesadille.
Ilość: dla 2 osób
Poziom trudności 3/10
Czas przygotowania 40min
SKŁADNIKI:
- 4 placki tortilli
- 20 dag mięsa mielonego wieprzowego
- 1/2 puszki krojonych pomidorów
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 puszki fasoli
- 1 mała cebula
- 1 duża czerwona papryka
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1/4 papryki ostrej
- 1 ząbek czosnku
- 5 łyżek pasty paprykowej
- kilka kropli sosu piri piri (można pominąć)
- olej
- kilka łyżek startego sera żółtego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1 Na rozgrzany olej wrzucamy wszystkie składniki i dusimy około 20-30 minut.
2. Placki tortilli podgrzewamy na suchej rozgrzanej patelni.
3. Na placek tortilli nakładamy powstały farsz, posypujemy startym serem i przykrywamy drugim plackiem. Z kolejnymi porcjami postępujemy tak samo.
Smacznego!