Wiosenny śledzik z pomidorami

Wiosenny śledzik z pomidorami

Troszkę koloru w kuchni. Zdrowe, smacznie i samo się robi w piekarniku.

Wiosenny śledzik z pomidorami


składniki

4 szt śledzie świeże,
4 szt pomidory,
kolendra,
natka pietruszki,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz kolorowy ziarnisty
zioła prowansalskie

Śledzie myjemy osuszamy , wyciągamy wnętrzności , odcinamy głowy. Jeszcze raz myjemy i osuszamy. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Pomidory myjemy i kroimy w plasterki. Do naczynia żaroodpornego wkładamy rybę z każdej strony pomidorami. Posypujemy solą morską i ziołami prowansalskimi. Zapiekamy ok 20 min w 200 stopniach. Po tym czasie wyciągamy i posypujemy pokrojona kolendrą i natką pietruszki.


Zdjęcie - Wiosenny śledzik z pomidorami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów