Wiosenne jajka faszerowane

Wiosenne jajka faszerowane
Zdjęcie - Wiosenne jajka faszerowane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Wiosenne jajka faszerowane Jeżeli lubicie pastę jajeczną, to moja dzisiejsza propozycja również powinna Wam posmakować. To jajka faszerowane w wiosennej odsłonie. Jeżeli macie ochotę na lżejszą wersję przygotujcie je tylko z serkiem, jeżeli nie z odrobiną majonezu. Polecam na weekendowe śniadanie, albo na Wielkanoc.

Składniki dla 4 osób: 6 jajek ugotowanych na twardo
6-8 rzodkiewek
1 czubata łyżka posiekanego koperku
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka kremowego serka (naturalnego lub ziołowego)
1 łyżka majonezu (w lżejszej wersji dodatkowa porcja serka serka)
sól i pieprz

Jajka obrać. Jedno jajko drobno pokroić. Pozostałe przekroić na połówki, wyjąć żółtka, rozdrobnić. Białka odłożyć na bok.Rzodkiewki pokroić w drobną kosteczkę. W misce połączyć posiekane jajo, żółtka, rzodkiewki i zieleninę. Dodawać stopniowo majonez i serek do otrzymania odpowiedniej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem napełnić odłożone białka.
Smacznego!

Kategorie przepisów