Wiosenna cukinia

Wiosenna cukinia

2 cukinie - małe i cienkie

1 cebula

4 ząbki czosnku

1 średni pomidor

1 łyżka oleju

1 łyżka wody

1 łyżka soku z cytryny

sol i pieprz

Na sporej patelni rozgrzać olej - wrzucić posiekaną cebule i czosnek - podsmażyć, posolić - smażyć aż się zeszklą. Nie wolno przypalić! Dorzucić pokrojoną w talarki cukinie, dolać łyżkę wody i soku z cytryny - smażyć ok. 5 minut. Dorzucić pokrojonego w kostkę pomidora i smażyć razem ok. 5-7 minut. Dodać soli i pieprzu do smaku.

Przepisy z tych kategorii

Pasta z pieczonej cukinii i czosnku
10

Pasta z pieczonej cukinii i cz…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Kotleciki aloo  gobi
10

Kotleciki aloo gobi

andzia-35 andzia-35
Pyszne jedzonko

Kotlety z kalafiora z  kuminem
5

Kotlety z kalafiora z kuminem…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Pieczony kalafior
2

Pieczony kalafior

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Cukinia, bakłażan i pieczarki. Warzywne Curry.
18

Cukinia, bakłażan i pieczarki.…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Koperkowa
6

Koperkowa "pasztetowa"

edysqa edysqa
Co na wege obiad?