Wielkanocne rożki

Wielkanocne rożki

Zdjęcie - Wielkanocne rożki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Chrupiące i pyszne nie tylko na Wielkanoc są takie dobre ... ale najlepsze na ciepło choć na zimno też można je zjeść ale wtedy potrzebny jest do nich sos bo już nie są takie wilgotne np na bazie majonezu - kto co woli... Polecam

Zdjęcie - Wielkanocne rożki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

na ok 15 sztuk

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 jajek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1,5 łyżki majonezu lub serka mascaropne ewentualnie miałkiego twarogu
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka roztopionego masła lub rozbełtane jajko

Jajka ugotować na twardo wystudzić i posiekać na drobno przełożyć do miski. Szczypiorek umyć , osuszyć i pokroić drobniutko dodać do jajek. Całość doprawić solą i pieprzem i na koniec wymieszać z majonezem lub serkiem mascarpone.

Ciasto rozwałkować i podzielić na kwadraty, na środek nakładać przygotowany farsz i zlepiać tworząc trójkąty. Rożki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia -posmarować rozbełtanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C i piec ok 20 -25 minut aż się zrumienią. Podawać na ciepło.

Smacznego

Zdjęcie - Wielkanocne rożki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Wielkanocne rożki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Wielkanocne rożki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

przepis własny

Kategorie przepisów