Wielkanocne przepisy - tymbaliki

Wielkanocne przepisy - tymbaliki
Ja nie przepadam, ale moja Mama uwielbia galaretowe różności. Ja lubię jedynie galaretki owocowe. A więc żeby zrobić Mamie przyjemność robię na Wielkanoc kolorowe tymbaliki.
  • trochę szynki
  • 8 jajek przepiórczych
  • kawałek czerwonej papryki
  • natka
  • czarne oliwki bez pestek
  • groszek konserwowy
  • 0,5l bulionu
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 łyżka octu winnego białego
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól i pieprz
Zdjęcie - wielkanocne przepisy - tymbaliki - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSzynkę i paprykę dosyć drobno pokroić. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Oliwki pokroić na plasterki. Ciepły bulion wymieszać z żelatyną, przyprawami i octem - ostudzić. W miseczkach wyłożonych folią spożywczą (łatwiej potem wyjąć) ułożyć składniki i stopniowo zalewać bulionem i schładzać w lodówce. Ja żeby mi się "wzorek" nie popsuł układam i zalewam warstwami.

Kategorie przepisów