Wielkanocne przepisy - tymbaliki

Ja nie przepadam, ale moja Mama uwielbia galaretowe różności. Ja lubię jedynie galaretki owocowe. A więc żeby zrobić Mamie przyjemność robię na Wielkanoc kolorowe tymbaliki.
Szynkę i paprykę dosyć drobno pokroić. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Oliwki pokroić na plasterki. Ciepły bulion wymieszać z żelatyną, przyprawami i octem - ostudzić. W miseczkach wyłożonych folią spożywczą (łatwiej potem wyjąć) ułożyć składniki i stopniowo zalewać bulionem i schładzać w lodówce. Ja żeby mi się "wzorek" nie popsuł układam i zalewam warstwami.
- trochę szynki
- 8 jajek przepiórczych
- kawałek czerwonej papryki
- natka
- czarne oliwki bez pestek
- groszek konserwowy
- 0,5l bulionu
- 2 łyżeczki żelatyny
- 1 łyżka octu winnego białego
- 1/2 łyżeczki cukru
- sól i pieprz
