Węgierski tatar z śledzia

Węgierski tatar z śledzia

Węgierski tatar z śledzia w mojej kuchni malutkiej .

składniki

2 śledzie,
1/2 szt cebula biała,
1/2 szt papryki czerwonej
4 grzyby marynowane,
papryka słodka Kamis
1 łyżka ketchupu,
1 łyżeczka musztardy
2 szt korniszony,
papryka ostra kamis


Śledzie wyciągamy z zalewy odsączamy i siekamy dość drobno. Korniszony kroimy w małą kosteczkę. Grzybki marynowane najlepiej leśne odcedzamy i siekamy. Cebule obieramy i siekamy. Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy. Dodajemy ketchup, musztardę, pieprz, paprykę słodką i ostrą. Mieszamy dobrze, odstawiamy do lodówki, żeby składniki i smaki dobrze się połączyły .

Kategorie przepisów