Wegetariańska kasza -Trzy fasole
Sezon fasolowy i pomidorowy trwa w mojej kuchni serwuje kaszę z trzema rodzajami fasoli
składniki
1 puszka fasoli białej
1 puszka fasoli czerwonej
1 garść fasolki szparagowej
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
cukier do smaku
1 szklanka przecieru pomidorowego z butelki Passata Rustica Cirio
pieprz,
papryka słodka,
1 szt kostka warzywna,
2 woreczki kaszy jaglanej KUPIEC
2 łyżki masła,
natka pietruszki
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Po ugotowaniu dodajemy do niej masło albo olej i mieszamy . Nakrywamy ,żeby nie ostygła.
Fasolkę szparagową obieramy i gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek i posiekaną cebulę . Dodajemy przecier pomidorowy użyłam gęsty sok pomidorowy z butelki Passata Rustica . Zagotowujemy dodajemy pieprz ,pokruszoną kostkę warzywną ,cukier do smaku i paprykę czerwoną słodką w proszku . Gotujemy chwile . Dodajemy odcedzone fasole 3 rodzaje. Mieszamy i zagotowujemy . Lekko zaciągamy mąką .Podajemy z kaszą ozdobione natka pietruszki .