Waniliowe babeczki z kremem budyniowym
Ten przepis pochodzi z książki Rachel Allen "Bake". A babeczki ...palce lizać :)
Składniki na 12 babeczek:
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 190C. Wyłóż formę do muffinek papilotkami.
Za pomocą robota kuchennego utrzyj masło do białości. Dodaj cukier i ekstrakt z wanilii dalej ucieraj aż masa będzie puszysta. Następnie dodaj po jednym jajku, cały czas ubijając. Na koniec dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Przełóż surowe ciasto do papilotek. Piecz około 8-12 min aż babeczki się zarumienią.Wyłóż na kratkę do przestudzenia.
Składniki na krem:
Wydrukuj przepis
Składniki na 12 babeczek:
- 125g masła
- 125g drobnego cukru do wypieków
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 jajka
- 150g mąki
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do temperatury 190C. Wyłóż formę do muffinek papilotkami.
Za pomocą robota kuchennego utrzyj masło do białości. Dodaj cukier i ekstrakt z wanilii dalej ucieraj aż masa będzie puszysta. Następnie dodaj po jednym jajku, cały czas ubijając. Na koniec dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Przełóż surowe ciasto do papilotek. Piecz około 8-12 min aż babeczki się zarumienią.Wyłóż na kratkę do przestudzenia.
Składniki na krem:
- 150 ml mleka
- 125g drobnego cukru do wypieków
- 2 żółtka
- 175g miękkiego masła
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Wydrukuj przepis