Wafle półsłodkie

Wafle półsłodkie

Zdjęcie - Wafle półsłodkie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Chrupiące wafelki na przekąskę, bardzo cieniutkie jeszcze cieńsze w rzeczywistości niż na zdjęciu.  Mało słodkie, doskonałe na przekąskę w sam raz ... polecam.

  • 3 jajka
  • 125 roztopionego masła
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 

Masło roztopić z cukrem i cukrem waniliowym- przestudzić. Jajka lekko ubić dodać roztopione masło oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Rozgrzać waflownicę, wylewać po małej łyżce ciasta i piec według instrukcji producenta. 

Smacznego  

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Wafle półsłodkie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Wafle półsłodkie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów