Twarogowa pasta chrzanowa
Jakoś ostatnio przeszła mi ochota na słodycze nie wiem czy to pogoda, czy to że w samotności nie lubię jadać - bo mąż wyjechał i czekam na niego z utęsknieniem do tego praca i dwoje małych brzdąców :-) .. dlatego postanowiłam zrobić sobie taką oto szybką pastę. Ma ciekawy smak w połączeniu z chrzanem i imbirem w sam raz do kanapek ... polecam
- 250 g sera twarogowego trzykrotnie mielonego
- 3-4 łyżeczki tartego chrzanu
- 1/2 łyżeczki tartego imbiru
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- kilka rzodkiewek
- sól, pieprz do smaku
Ser utrzeć z tartym chrzanem, imbirem - dodać pokrojoną w kostkę paprykę, rzodkiewki oraz szczypiorek - doprawić do smaku sola i pieprzem. Podawać z grzankami.
Smacznego
Wydrukuj przepis i jeszcze kilka fotek...