Truskawkowy torcik mrożony

....truskawkowy, piankowy torcik mrożony
Składniki na truskawkowy torcik mrożony:
/tortownica ok.20 cm/
- 1 białko
- 3-4 łyżki cukru lub słodzika/ np.erytrytol
- 150 g dojrzałych truskawek
- biszkopty podłużne typu "języczki" / u mnie Pavessini/ok.150 g
- ok.1 szklanki zmiksowanych truskawek
Jak wykonać truskawkowy torcik mrożony?
Truskawki zmiksować z cukrem na jednolity mus.-Dodać świeże białko i ubijać przy pomocy miksera ,aż do uzyskania gęstej piany.-Dno i boki tortownicy wyłożyć biszkoptami.-Połowę pianki truskawkowej przełożyć na biszkopty.-Ułożyć ponownie warstwę biszkoptów i pokryć pozostałą masą / masa nie musi przylegać ściśle do boków tortownicy/.-Całość zalać musem z truskawek / powinien delikatnie spłynąć po bokach/.-Gotowy torcik owinąć folią i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika.
Do musu truskawkowego,którym zalałam całość dodałam kieliszk likieru owocowego.
....po wyjęciu z zamrażalnika pokroić na porcje, przełożyć na talerzyki, udekorować i można się delektować delikatnym deserkiem.Pianka truskawkowa rozmraża się błyskawicznie...