Truskawkowy krem z mascarpone
![Truskawkowy krem z mascarpone](/obrazek/duze/truskawkowy-krem-z-mascarpone-411391.jpeg)
Błyskawiczny, pyszny majowy deser. Mało słodki, za to pachnący truskawkami. Sezon na truskawki już trwa, warto zrobić sobie taką owocową przyjemność. Polecam!
Podobnego kremu użyłam w też tych ciasteczkach z ciasta francuskiego i w tym deserze z rabarbarem.
![Zdjęcie: Truskawkowy krem z mascarpone Zdjęcie - Truskawkowy krem z mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/411389.jpeg)
składniki - 2 - 3 porcje
250 g serka mascarpone
200 g zimnej śmietanki 30%
2 łyżki ksylitolu
250 g truskawek
przygotowanie
Truskawki umyć, odciąć szypułki, odłożyć kilka do przełożenia i przybrania deseru, resztę zmiksować. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodawać po łyżce serek i ksylitol. Dobrze zmiksować, aby nie było serowych grudek. Połowę kremu odłożyć, a do drugiej dodać 3/4 musu z truskawek. Wymieszać. W szklaneczkach układać: warstwę białego kremu, warstwę kremu truskawkowego, kolejną warstwę kremu białego. Polać resztą musu i przybrać pokrojonymi truskawkami. Dodać parę listków mięty.
Deser przybrać, schłodzić przed podaniem . Smacznego!
![Zdjęcie: Truskawkowy krem z mascarpone Zdjęcie - Truskawkowy krem z mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/411392.jpeg)
![Zdjęcie: Truskawkowy krem z mascarpone Zdjęcie - Truskawkowy krem z mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/411387.jpeg)
![Zdjęcie: Truskawkowy krem z mascarpone Zdjęcie - Truskawkowy krem z mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/411390.jpeg)
![Zdjęcie: Truskawkowy krem z mascarpone Zdjęcie - Truskawkowy krem z mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/411391.jpeg)
![Zdjęcie: Truskawkowy krem z mascarpone Zdjęcie - Truskawkowy krem z mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/411388.jpeg)
Podobnego kremu użyłam w też tych ciasteczkach z ciasta francuskiego i w tym deserze z rabarbarem.
![Zdjęcie: Truskawkowy krem z mascarpone Zdjęcie - Truskawkowy krem z mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/411389.jpeg)
składniki - 2 - 3 porcje
250 g serka mascarpone
200 g zimnej śmietanki 30%
2 łyżki ksylitolu
250 g truskawek
przygotowanie
Truskawki umyć, odciąć szypułki, odłożyć kilka do przełożenia i przybrania deseru, resztę zmiksować. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodawać po łyżce serek i ksylitol. Dobrze zmiksować, aby nie było serowych grudek. Połowę kremu odłożyć, a do drugiej dodać 3/4 musu z truskawek. Wymieszać. W szklaneczkach układać: warstwę białego kremu, warstwę kremu truskawkowego, kolejną warstwę kremu białego. Polać resztą musu i przybrać pokrojonymi truskawkami. Dodać parę listków mięty.
Deser przybrać, schłodzić przed podaniem . Smacznego!
![Zdjęcie: Truskawkowy krem z mascarpone Zdjęcie - Truskawkowy krem z mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/411392.jpeg)
![Zdjęcie: Truskawkowy krem z mascarpone Zdjęcie - Truskawkowy krem z mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/411387.jpeg)
![Zdjęcie: Truskawkowy krem z mascarpone Zdjęcie - Truskawkowy krem z mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/411390.jpeg)
![Zdjęcie: Truskawkowy krem z mascarpone Zdjęcie - Truskawkowy krem z mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/411391.jpeg)
![Zdjęcie: Truskawkowy krem z mascarpone Zdjęcie - Truskawkowy krem z mascarpone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/411388.jpeg)