Tradycyjne kotlety mielone z cebulą
![Tradycyjne kotlety mielone z cebulą](/obrazek/duze/tradycyjne-kotlety-mielone-z-cebula-371897.jpeg)
Tradycyjny babciny przepis na najlepsze na świecie mielone. Są soczyste, smaczne i znikają ze stołu w ekspresowym tempie. Polecam podać je z ubitymi z masłem i koperkiem ziemniakami. W roli dodatku świetnie sprawdzą się również buraczki lub ogórki kiszone.
Składniki
Kajzerkę namaczamy w wodzie i odciskamy. Mięso umieszczamy w misce dodajemy bułkę, pokrojoną w kostkę cebulkę, przyprawy, pietruszkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko dokładnie mieszamy ręką.
Następnie mokrymi rękami formujemy kotleciki - powinno ich wyjść 8. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Czas smażenia zależy od grubości kotleta.
Smacznego !
![Zdjęcie: Tradycyjne kotlety mielone z cebulą Zdjęcie - Tradycyjne kotlety mielone z cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/371896.jpeg)
Składniki
- 500 g mięsa mielonego wieprzowego
- pół kajzerki
- pół cebuli
- 1 łyżeczka przyprawy do mięs
- szczypta wegety
- szczypta ostrej papryki
- pół łyżeczki pieprzu
- szczypta soli
- garść posiekanej natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- mąka
- 1 rozbełtane jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
Kajzerkę namaczamy w wodzie i odciskamy. Mięso umieszczamy w misce dodajemy bułkę, pokrojoną w kostkę cebulkę, przyprawy, pietruszkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko dokładnie mieszamy ręką.
Następnie mokrymi rękami formujemy kotleciki - powinno ich wyjść 8. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Czas smażenia zależy od grubości kotleta.
![Zdjęcie: Tradycyjne kotlety mielone z cebulą Zdjęcie - Tradycyjne kotlety mielone z cebulą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/371897.jpeg)
Smacznego !