Tosty francuskie z owocami
Lato uwielbiam za wysokie temperatury i dobrobyt w postaci soczystych owoców zerwanych prosto z krzaczka. Tosty francuskie z owocami to takie moje małe „słońce” na talerzu.
Przepis prosty, wręcz banalny. Raz dwa i kolorowe śniadanko jest na Waszym talerzu.
Nienawidzę marnować jedzenia, aż mnie skręca kiedy muszę coś wyrzucić. Tosty francuskie lubią czerstwe pieczywo. Za to uwielbiam ten przepis, nic się nie zmarnuje! Lekko czerstwe pieczywo świetnie absorbuje płyn i tosty po usmażeniu będą bardziej wilgotne w środku.
- 125 ml mleka
- 2 jaja
- 6 kromek pieczywa
- garść owoców (różnych)
- syrop klonowy
Połącz mleko z jajkami. Kromki chleba zanurz w mlecznej miksturze i obsmaż na suchej patelni, aż się zarumienią. Ciepłe tosty polej syropem klonowym, a następnie udekoruj owocami. Smacznego