Toskańska zupa fasolowa z kapustą włoską

Toskańska zupa fasolowa z kapustą włoską
Zdjęcie - Toskańska zupa fasolowa z kapustą włoską - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Toskańska zupa fasolowa z kapustą włoską - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Toskańska zupa fasolowa z kapustą włoską - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Toskańska zupa fasolowa z kapustą włoską - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Toskańska zupa fasolowa z kapustą włoską - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 1,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 500 g kapusty włoskiej
  • 350 g ugotowanej białej fasoli
  • 100 g marchewki
  • 50 ml oleju Kujawski 3 ziarna
  • 50 g parmezanu
  • 50 g jasnej części pora
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Kapustę szatkujemy. Marchew ścieramy na tarce, a por drobno kroimy. Przesmażamy na Kujawskim, aż warzywa zaczną wiotczeć.


Zalewamy bulionem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i tymianek. Gotujemy do miękkości.


Gdy wszystkie warzywa są miękkie, dodajemy fasolę. Gotujemy razem 5 minut.


Na koniec dodajemy starty parmezan i doprawiamy do smaku pieprzem i opcjonalnie solą.


Podajemy.



Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl

Kategorie przepisów