Tortilla do pracy

Tortilla do  pracy

Koniec leniuchowania ;-) czas wrócić do pracy. Niestety przez ten czas sprawa z zakupem siedliska posunęła się tylko trochę do przodu, mniej niż się spodziewałam, ale nic na to nie poradzę. Po prostu później się wprowadzimy ;-)

Wieczorem szykowałam sobie jedzenie które ma mi umilić jutrzejszy pierwszy dzień w pracy ;-)
Prawie wszystko zawijane :-) sushi i tortille, do tego warzywa na parze i galaretka z owocami (Delecta w wegańskiej wersji rządzi :-) )

Składniki do przygotowania tortilli 1 tortilli:

- 1 duża tortilla (tym razem kupna ze szpinakiem),
- pasta z ciecierzycy z wędzonym tofu z Rossmanna (pychota), olejem i przyprawami, Zdjęcie - Tortilla do  pracy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
- szczypiorek,
- 2 liście sałaty,
- mały zielony ogórek,
- kawałek czerwonej papryki,
- 1 duża rzodkiewka,
- sól.

Wykonanie:

Tortille posmarować grubo pastą z ciecierzycy, posypać posiekanym szczypiorkiem, ułożyć liście sałaty. Ogórka i paprykę pokroić w cienkie paski, rzodkiewki również w wąskie pół lub ćwierć plastry. Ułożyć je na sałacie w 3 rządkach (tak jak na zdjęciu :-) ), delikatnie posolić. Zawinąć ciasno tortillę, pokroić na kawałki, zawinąć w folię aluminiową i schować do lodówki :-) Można oczywiście zostawić ją w całości, ale w pracy wygodniej jeść mniejsze kawałki ;-)

Zdjęcie - Tortilla do  pracy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Tortilla do  pracy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!!!

Przepis dodaję do akcji Bizneswoman w kuchni "Tortilla na różne sposoby".

Kategorie przepisów