Tort Igorka

Tort Igorka

Mój pierwszy tort w życiu ale się udał był naprawdę smaczny choć odkąd go usunęłam niechcący z bloga jakoś nie mogłam sobie przypomnieć na niego przepisu aż do dziś. Pamiętam jego smak i ile się napracowałam przy nim dlatego chyba niepowinien byc zapomniany :-) i na pewno powtórzę go wkrótce może w czerwcu kto wie :-)

Zdjęcie - TORT IGORKA   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

BISZKOPT z tego przepisu BISZKOPT,,1,,

750 ml ŚMIETANY KREMÓWKI (troszkę do dekoracji)

480 g BRZOSKWIŃ Z PUSZKI

340 g ANANASÓW Z PUSZKI

100 g CUKRU PUDRU

3 ŁYŻKI CUKRU WANILIOWEGO

SREBRNY SPRAJ SPOŻYWCZY

POSYPKA CUKROWA NIEBIESKA

6 LISTKÓW ŻELATYNY

Upiecz biszkopt według przepisu BISZKOPT,,1,, wystudź i przekrój na pół. Pokrój owoce na małe kawałki . Śmietanę ubij z cukrem pudrem, żelatynę namocz najpierw w zimnej wodzie następnie przełóż ja do miseczki lub garnuszka i zalej malutka ilością wody i zagrzej tak by żelatyna się rozpuściła i połącz ze śmietaną i ubić. Wstawić do lodówki by lekko stężało. Posmaruj pierwszy biszkopt cieniutko ubitą śmietaną wyłóż pokrojone ananasy i posmaruj śmietana na to śmietana i pokrojone brzoskwinie znowu śmietana i biszkopt na to śmietana rozsmaruj ją jak najładniej. Pozostałą śmietanę przełóż do szprycy i wyciśnij różyczki. Na torcie zrób napis żelowym pisakiem i spryskaj wszystko spożywczym srebrnym sprayem. Obsyp posypką naokoło i wstaw do lodówki na całą noc.

SMACZNEGO

Zdjęcie - TORT IGORKA   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - TORT IGORKA   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Wydrukuj przepis

 

Kategorie przepisów