Tęczowy deser

Tęczowy deser

Zdjęcie - Tęczowy deser - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Tęczowy deser - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Tęczowy deser na bazie serka mascarpone i kremówki. Krem jest lekki i słodki, a owoce na dnie dobrze współgrały ze słodyczą kremu. Podałam razem z biszkoptami typu „kocie języczki”.
Dla dużych i małych icon smile Tęczowy deser

SKŁADNIKI:
200 ml śmietanki 30%
100 g serka mascarpone
2 łyżki nutelli
1 łyżka cukru pudru
barwniki spożywcze w proszku
świeże owoce

Śmietankę ubij mikserem, pod koniec dodaj cukier puder. Do ubitej śmietanki dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj.
Krem podziel na 3 części – do jednej dodaj nutelle i zmiksuj, do pozostałych dwóch barwniki w ulubionych kolorach.
W szklaneczce ułóż owoce, a następnie kolorowe kremy. Dowolnie udekoruj.

Smacznego icon smile Tęczowy deser

Zdjęcie - Tęczowy deser - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów