Tartaletki z rabarbarem
Kruche babeczki z rabarbarem z pierzynką sera i słodką kruszonką, wyszły bardzo smaczne.
125 g MASŁA LUB MARGARYNY
125 g MAKI PSZENNEJ
100 g CUKRU PUDRU
15 ml EKSTRAKTU Z WANILII
80 g MAKI KRUPCZATKI
OTARTA SKÓRKA Z 1 CYTRYNY
300 g RABARBARU (pokrojonego na małe kawałki)
2 JABŁKA
125 g CUKRU
250 g BIAŁEGO SERA (miałkiego wymieszany z 1 łyżka c.pudru)
KRUSZONKA DO POSYPANIA
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszek dodaj ekstrakt z wanilii, skórkę cytrynową oraz mąkę krupczatkę i zagnieć ciasto. Zawiń w folę i schłodź w lodówce. Rabarbar wrzuć do garnka i zasyp cukrem dodaj dwa obrane i pokrojone jabłka wszystko duś do az rabarbar zmięknie a sok wyparuje. Foremki wysmaruj masłem i wyklej ciastem, przełóż masę rabarbarową połóż po kleksie twarogu i posyp kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku ok 20 minut.
Smacznego
i jeszcze kilka fotek...