TARTALETKI RABARBAROWE

TARTALETKI RABARBAROWE

Kruche babeczki z rabarbarem z pierzynką sera i słodką kruszonką, wyszły bardzo smaczne. Ten rabarbar to jeszcze sklepowy ale z ogrodu już kusi, piękne czerwone łodygi z dnia na dzień coraz grubsze :-) już wkrótce kolejna propozycja na rabarbar...

 

Zdjęcie - TARTALETKI RABARBAROWE  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

125 g MASŁA LUB MARGARYNY

125 g MAKI PSZENNEJ

100 g CUKRU PUDRU

15 ml EKSTRAKTU Z WANILII

80 g MAKI KRUPCZATKI

OTARTA SKÓRKA Z CYTRYNY


300 g RABARBARU (pokrojonego na małe kawałki)

2 JABŁKA

125 g CUKRU

250 g BIAŁEGO SERA (miałkiego wymieszany z 1 łyżka c.pudru)

KRUSZONKA DO POSYPANIA


Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszek dodaj ekstrakt z wanilii, skórkę cytrynową oraz mąkę krupczatkę i zagnieć ciasto. Zawiń w folę i schłodź w lodówce. Rabarbar wrzuć do garnka i zasyp cukrem dodaj dwa obrane i pokrojone jabłka wszystko duś do az rabarbar zmięknie a sok wyparuje. Foremki wysmaruj masłem i wyklej ciastem, przełóż masę rabarbarową połóż po kleksie twarogu i posyp kruszonką. Piec w nagrzanym piekarniku ok 20 minut.

Smacznego

i jeszcze kilka fotek...

 

Zdjęcie - TARTALETKI RABARBAROWE  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - TARTALETKI RABARBAROWE  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów