Tarta jabłkowa

Tarta jabłkowa

Moja pierwsza tarta w życiu

ale wyszła dobra ,choć martwiłam się że tak nie będzie

- wszystko zostało zjedzone.

Zdjęcie - TARTA JABŁKOWA  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

2 SZKLANKA MAKI PSZENNEJ

1/2 MARGARYNY LUB MASŁA

4 ŁYŻKI CUKRU PUDRU

1 CUKIER WANILIOWY

1/2 SZKLANKI WODY

4 JABŁKA

1 ŁYŻKA CUKRU PUDRU DO POSYPANIA

Wlać letnią wodę dodać cukry rozpuszczone masło i wymieszać ,następnie mąkę i zagnieść tak by ciasto swobodnie odchodziło od miski.Włożyć do lodówki na 30 minut by się schłodziło. Po wyjęciu rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę do tarty. Jabłka obrać i pokroić w plasterki (jeżeli są mało słodkie wymieszać z cukrem) wyłożyć na ciasto i piec ok 20-30 minut w 180 C ciasto można zamrażać ) Lekko przestudzić posypać c. pudrem i podawać.

SMACZNEGO :-)

Kategorie przepisów