Tagliatelle w sosie koperkowym
Kilka składników i mamy ciekawe danie obiadowe. Nie wymaga od nas większego zaangażowania i moim zdaniem pasuje na letnie dni. No bo komu chce się spędzać kilka godzin w gorącej kuchni?
Macie pomysł czym jeszcze można by zastąpić śmietanę/jogurt w tego typu białych sosach? Liczę na Waszą kreatywność ;]
Co potrzebujemy: (dla 2-3 osób)
1. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy pokrojoną pierś z kurczaka, przyprawioną np. ziołami. Gdy będzie już gotowa dodajemy śmietanę, posiekany koperek i ser. Doprawiamy wg uznania.
3. Ugotowany makaron dorzucamy do sosu i dokładnie mieszamy. Podajemy po przygotowaniu.
SMACZNEGO ;] \
Co potrzebujemy: (dla 2-3 osób)
- 200 g makaronu tagliatelle z pełnego ziarna (graham)
- 350 g śmietany 12 %
- 1 filet z piersi kurczaka
- pęczek świeżego koperku
- 100 g żółtego tartego sera
- przyprawy (wg uznania)
1. Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy pokrojoną pierś z kurczaka, przyprawioną np. ziołami. Gdy będzie już gotowa dodajemy śmietanę, posiekany koperek i ser. Doprawiamy wg uznania.
3. Ugotowany makaron dorzucamy do sosu i dokładnie mieszamy. Podajemy po przygotowaniu.
SMACZNEGO ;] \