Sznycel wołowy z cebulką

Sznycel wołowy z cebulką

Zdjęcie - Sznycel wołowy z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Sznycel wołowy z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


  • 4 sznycle wołowe (o grubości 5-10 mm)
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 4 łyżki cukru palmowego (lub trzcinowego)
  • pieprz
  • 2 duże cebule
  • olej do smażenia szycli
  • masło do smażenia cebuli


Zdjęcie - Sznycel wołowy z cebulką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Myślę, że całą tajemnicą dobrego sznycla jest odpowiednia marynata. Ja tym razem, zdecydowałam się na przepis ze strony doradca smaku.

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Sos sojowy, cukier, pieprz i olej połączyć.
Przygotować naczynie do którego należy włożyć mięso, a następnie zalać je marynatą. Dokładnie obtoczyć wołowinę z każdej strony. Odstawić na kilka godzin w temperaturze pokojowej.
Cebule obrać. Pokroić na półplasterki i usmażyć na maśle na złoty kolor. Oddstawić.
Na drugiej patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć na nim każdy sznycel, po około 1,5 minuty z każdej strony.


Kategorie przepisów