Szarlotka z pianką

To jedno z moich ulubionych ciast, ktore kiedys robila moja Mama, teraz robie je ja. Poniewaz uwielbiam wszystko co jablkowe zdecydowanie to jest moj faworyt. Ciasto lekkie i inne niz wszystkie szarlotki.

skladniki:
biszkopt:
przepis podawalam juz przy okazji ciasta Biala Dama http://przysmakikarolki.blogspot.com/2007/11/biala-dama.html
zeby nie byl taki wysoki zmniejszam proporcje o polowe
reszta skladnikow:
1 sloik musu jablkowego
1 galaretka cytrynowa
1 lyzeczka zelatyny
okolo 1/2 szklanki wody
3 kremowki
3 lyzki cukru pudru
3 lyzki zelatyny
1/4 szklanki wody
Wykonanie:
Na upieczony biszkopt wykladamy przygotowana wczesniej, nieco sciagnieta mase jablkowa.
Galaretke wraz z 1 lyzeczka zelatyny rozrabiamy w okolo 1/2 szklanki wody. Dodajemy do jablek, dokladnie miszamy i odstawiamy do lekkiego sciagniecia.
Gdy jablka beda juz dobrze sciagniete przygotowujemy pianke z kremowek, ktore ubijamy razem z 3 lyzkami cukru pudru. W 1/4 szklanki wody rozpuszczamy 3 lyzki zelatymy, ktore dodajemy do ubitej kremowki.
Calosc wykladamy na jablka. Dekorujemy tarta czekolada.
Ciasto przechowujemy w lodowce.
Smacznego!

skladniki:
biszkopt:
przepis podawalam juz przy okazji ciasta Biala Dama http://przysmakikarolki.blogspot.com/2007/11/biala-dama.html
zeby nie byl taki wysoki zmniejszam proporcje o polowe
reszta skladnikow:
1 sloik musu jablkowego
1 galaretka cytrynowa
1 lyzeczka zelatyny
okolo 1/2 szklanki wody
3 kremowki
3 lyzki cukru pudru
3 lyzki zelatyny
1/4 szklanki wody
Wykonanie:
Na upieczony biszkopt wykladamy przygotowana wczesniej, nieco sciagnieta mase jablkowa.
Galaretke wraz z 1 lyzeczka zelatyny rozrabiamy w okolo 1/2 szklanki wody. Dodajemy do jablek, dokladnie miszamy i odstawiamy do lekkiego sciagniecia.
Gdy jablka beda juz dobrze sciagniete przygotowujemy pianke z kremowek, ktore ubijamy razem z 3 lyzkami cukru pudru. W 1/4 szklanki wody rozpuszczamy 3 lyzki zelatymy, ktore dodajemy do ubitej kremowki.
Calosc wykladamy na jablka. Dekorujemy tarta czekolada.
Ciasto przechowujemy w lodowce.
Smacznego!