Szampański koktajl
Szaleństwa sylwestrowe już za nami, na pewno dobrze się bawiliście i nie zabrakło przeróżnych kulinarnych szaleństw. U mnie były drobne przekąski, w tym diabelskie migdały, na które przepis niedługo, a równo o północy wznosiłam toast przepysznym koktajlem. Jest banalnie prosty, a smakuje… mmmm, niebiańsko słodki, owocowy i mimo niewielkiej ilości alkoholu potrafi nieźle zakręcić w głowie Przepis dodaję do akcji „Drinki i koktajle 2012″ oraz „Sylwestrowo-imprezowo”
Składniki:
- szampan
- puszka brzoskwiń w syropie
Wykonanie:
Brzoskwinie wraz z syropem zmiksować na gładką masę. Trzymać w chłodzie. Zmieszać w równych proporcjach tuż przed podaniem. Delektować się smakiem. Szczerze mówiąc jestem ciekawa, jak taki koktajl może smakować z truskawkami albo… arbuzem – to dopiero musi być smak! Niestety pozostaje czekać do lata, wtedy będzie można wypróbować różne wersje smakowe tego napitku.