Szampański koktajl

Szampański koktajl

Szaleństwa sylwestrowe już za nami, na pewno dobrze się bawiliście i nie zabrakło przeróżnych kulinarnych szaleństw. U mnie były drobne przekąski, w tym diabelskie migdały, na które przepis niedługo, a równo o północy wznosiłam toast przepysznym koktajlem. Jest banalnie prosty, a smakuje… mmmm, niebiańsko słodki, owocowy i mimo niewielkiej ilości alkoholu potrafi nieźle zakręcić w głowie :) Przepis dodaję do akcji „Drinki i koktajle 2012″ oraz „Sylwestrowo-imprezowo”

Składniki:

  • szampan
  • puszka brzoskwiń w syropie

Wykonanie:

Brzoskwinie wraz z syropem zmiksować na gładką masę. Trzymać w chłodzie. Zmieszać w równych proporcjach tuż przed podaniem. Delektować się smakiem. Szczerze mówiąc jestem ciekawa, jak taki koktajl może smakować z truskawkami albo… arbuzem – to dopiero musi być smak! Niestety pozostaje czekać do lata, wtedy będzie można wypróbować różne wersje smakowe tego napitku. Zdjęcie - Szampański koktajl - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów