Sushi futo maki -udomowione
Sushi futo maki -troszkę kuchni japońskiej w moim wydaniu . Przepis troszkę spolszczony udomowiony . Bardzo dobre .
składniki
-ryz do sushi Kupiec1 szkl
-łosoś 1 filet
-majonez ok 2 łyżki
-chrzan tarty
-ogórek zielony
-cukinia
-arkusze nori
Ryz do sushi gotujemy według przepisu na opakowaniu . Następnie do ryżu dodajemy majonez sól ,pieprz i chrzan tarty -proporcje zależne od naszego smaku .Dodajemy i kosztujemy . Mieszamy i nakrywamy ,żeby ryż nie ostygł. Rybę łososia kroimy w paseczki.Jeżeli filet ma skórę odkrawamy ją . Ogórka i cukinie dobrze myjemy i kroimy w słupki- nie obieramy z skórki .Na arkuszu nori nakąłdamy ryż zostawiając ok 1 cm przy początku i końcu. ładnie rozkładamy ryż .Na środku kładziemy paski warzyw i ryby . za pomocą maty zwijamy ,Kroimy w równe kawałki
Produkty i akcesoria do kuchni japońskiej znajdziemy w sklepie http://sklep.kuchnieswiata.com.pl/
składniki
-ryz do sushi Kupiec1 szkl
-łosoś 1 filet
-majonez ok 2 łyżki
-chrzan tarty
-ogórek zielony
-cukinia
-arkusze nori
Ryz do sushi gotujemy według przepisu na opakowaniu . Następnie do ryżu dodajemy majonez sól ,pieprz i chrzan tarty -proporcje zależne od naszego smaku .Dodajemy i kosztujemy . Mieszamy i nakrywamy ,żeby ryż nie ostygł. Rybę łososia kroimy w paseczki.Jeżeli filet ma skórę odkrawamy ją . Ogórka i cukinie dobrze myjemy i kroimy w słupki- nie obieramy z skórki .Na arkuszu nori nakąłdamy ryż zostawiając ok 1 cm przy początku i końcu. ładnie rozkładamy ryż .Na środku kładziemy paski warzyw i ryby . za pomocą maty zwijamy ,Kroimy w równe kawałki
Produkty i akcesoria do kuchni japońskiej znajdziemy w sklepie http://sklep.kuchnieswiata.com.pl/