Surówka z pora

Surówka z pora

Zdjęcie - Surówka z pora  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Na dzisiejszy obiad przygotowałam prostą i zdrową surówkę z pora. Przez dodanie do surówki marchewki i jabłka, por staje się mniej ostry w smaku. Moim zdaniem połączenie idealne, zachęcam do wypróbowania.

Składniki:

  • 1 duży por
  • 3 jabłka
  • 3 marchewki
  • szczypta soli
  • 3 łyżki majonezu (można dodać jogurt naturalny)

Warzywa obrać, oczyścić. Pora pokroić w talarki, posypać solą, aby zmiękł. Jabłka i marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Majonez wymieszać z jogurtem. Startą marchewkę i jabłka dodać do pora, wymieszać, doprawić solą według uznania, zalać sosem majonezowym, dokładnie wymieszać. Włożyć do lodówki na minimum godzinę, dzięki temu składniki się przegryzą. Przechowywać w lodówce.

Smacznego!

Zdjęcie - Surówka z pora  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami    Zdjęcie - Surówka z pora  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami   Zdjęcie - Surówka z pora  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów