Surówka z kalarepki

Surówka z  kalarepki

Prosta surówka z papryką, selerem i kukurydzą. Idealna jako dodatek do ziemniaków z mięsem (kotlet mielony, schabowy etc. ). 

Zdjęcie - Surówka z  kalarepki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Surówka z kalarepy

Składniki:

  • kalarepa
  • żółta i czerwona papryka
  • mały seler
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • por
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól 
  • pieprz

Kalarepę i seler obieramy, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oczyszczone papryki kroimy w kostkę. Por kroimy w półtalarki, następnie solimy i zostawiamy na kilka minut. Po tym czasie, dokładnie go osączamy. Umyty i dokładnie osuszony koperek drobno siekamy. Warzywa wkładamy do salaterki, dodajemy odsączoną kukurydzę i mieszamy. Następnie całość mieszamy z jogurtem i  majonezem, doprawiamy do smaku.

Zdjęcie - Surówka z  kalarepki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

smacznego :)

Kategorie przepisów