Surówka z białej kapusty

Długo modyfikowałam przepisy, szukając smaku, który przypomina mi i surówki podawane w restauracjach, i te, które pamiętam z dzieciństwa, z czasów stołówek. W końcu mi się udało i od jakiegoś czasu ta surówka należy do jednej z naszych najlepszych. A taka prosta w przygotowaniu!

Surówka z białej kapusty

  • połówka małej, białej kapusty
  • duży jogurt naturalny
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Kapustę drobno pokroić lub poszatkować. Posypać solą i zgnieść w rękach. Zostawić na 15-20 minut.

Jogurt naturalny wymieszać z łyżką majonezu i odrobiną pieprzu. Polać kapustę, wymieszać.

Zdjęcie - Surówka z białej  kapusty  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepis dodaję do corocznej akcji Gotujemy po polsku! organizowanej pod patronatem serwisu zPierwszegoTłoczenia.pl

Zdjęcie - Surówka z białej  kapusty  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy