Suflet czekoladowy babci Izy

Suflet czekoladowy babci Izy
Zdjęcie - Suflet czekoladowy babci Izy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Suflet czekoladowy babci Izy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Suflet czekoladowy babci Izy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Suflet czekoladowy babci Izy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Suflet czekoladowy babci Izy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Suflet czekoladowy babci Izy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Suflet czekoladowy babci Izy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Suflet czekoladowy babci Izy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Suflet czekoladowy babci Izy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Suflet czekoladowy babci Izy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Suflet czekoladowy babci Izy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Suflet czekoladowy babci Izy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Suflet czekoladowy babci Izy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • gorzka czekolada - 140 g
  • margaryna PALMA - 30 g
  • białka jajek - 140 g
  • cukier 40 g
  • sól - szczypta
Przygotowanie

Foremki wysmarować margaryną PALMA i wstawić do lodówki. Czekoladę pokroić w kostkę i roztopić w kąpieli wodnej. Do roztopionej czekolady dodać margarynę. Następnie ostudzić lekko mieszając.Białka ubić na sztywno dodając cukier i sól. Pianę dodać do czekolady. Masę rozlać do foremek i piec w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez 8-9 minut, jeżeli chcemy, by środek był płynny. Przy pieczeniu przez 11-12 minut środek będzie jednolity.

Można posypać cukrem pudrem, podawać ze świeżymi owocami (najlepiej z malinami).

Kategorie przepisów