Suflet czekoladowy "1"

Suflet czekoladowy "1"

Delikatny suflet czekoladowy chrupiący z wierzchu wilgotny w środku i takie połączenie właśnie lubię ,

naprawdę jest pyszny – aż chce się jeść...

Zdjęcie - SUFLET CZEKOLADOWY,,1,,  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

1 SZKLANKA MLEKA

100 G. CZEKOLADY MLECZNEJ

5 ŁYŻEK MASŁA

2 ŁYŻKI MAKI PSZENNEJ

1,5 ŁYŻKI CUKRU PUDRU + 1 ŁYŻKA CUKRU PUDRU DO POSYPANIA

3 JAJKA

1 ŁYŻKA CUKRU TRZCINOWEGO

Mleko zagotuj z czekoladą i cukrem trzcinowym, w drugim garnuszku roztop masło i wymieszaj z mąką na jednolita masę . Wlej teraz masę czekoladową do masła i szybko mieszaj by nie powstały grudki – zagotuj , odstaw do lekkiego przestudzenia. Następnie wbij żółtka i wymieszaj . Ubij białka na sztywną pianę i wsyp cukier puder – jeszcze chwilę ubijaj do uzyskania delikatnej piany, wymieszaj delikatnie z masa i przelej do wysmarowanych wcześniej tłuszczem kokilek . Piec w nagrzanym piekarniku 180 C termoobieg ok. 20-30 minut, po upieczeniu pozostaw jeszcze chwilę w piekarniku. Przed podaniem posyp cukrem pudrem .

SMACZNEGO

Zdjęcie - SUFLET CZEKOLADOWY,,1,,  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów