Spaghetti ze szpinakiem i serem pleśniowym

Spaghetti ze szpinakiem i serem pleśniowym

Jest to propozycja na szybki obiad. Razem z rozmrożeniem szpinaku, przygotowanie całego dania zajmuje maksymalnie 40 minut, a może nawet zaledwie pół godziny.

Składniki na 2 porcje:

spaghetti w odpowiedniej ilości

450 g mrożonego szpinaku w liściach

2-3 ząbki czosnku

150 ml jogurtu naturalnego

150 g sera z niebieską pleśnią (gorgonzola, lazur, rokpol)

sól, pieprz

Rozmroź szpinak. W międzyczasie wstaw wodę na makaron i ugotuj go jak zwykle. Do rozmrożonego szpinaku wrzuć zmiażdżone ząbki czosnku oraz jogurt, podgrzej wszystko. Dorzuć ser pokruszony na drobne kawałki, podgrzewaj do momentu, aż ser się rozpuści. Dopraw solą i pieprzem, podawaj.

Zdjęcie - Spaghetti ze szpinakiem i serem pleśniowym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów