spaghetti z owocami morza

spaghetti z owocami morza
Sylwestrowy eksperyment. Danie na za pięć dwunasta. Dobrze korespondowało z szampanem.

Spaghetti z owocami morza
  • 250g makaronu spaghetti
  • 250g owoców morza (kupiłam mieszankę: krążki i macki kalmarów, ośmiorniczki, krewetki koktajlowe i małże)
  • garść czarnych oliwek
  • 6 plasterków bekonu
  • 3-4 łyżki śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka gałązek świeżego tymianku albo natki
  • sól, pieprz
Zdjęcie - spaghetti z owocami morza - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiNa patelni podsmażyć bekon i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać pokrojone oliwki i zioła. Dorzucić owoce morza i przesmażyć 2-3 minuty, dodać śmietanę, doprawić. W między czasie ugotować makaron. Połączyć z owocami morza, chwile razem zagrzać i podawać.

Kategorie przepisów