spaghetti z owocami morza

Sylwestrowy eksperyment. Danie na za pięć dwunasta. Dobrze korespondowało z szampanem.
Spaghetti z owocami morza
Na patelni podsmażyć bekon i dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać pokrojone oliwki i zioła. Dorzucić owoce morza i przesmażyć 2-3 minuty, dodać śmietanę, doprawić. W między czasie ugotować makaron. Połączyć z owocami morza, chwile razem zagrzać i podawać.
Spaghetti z owocami morza
- 250g makaronu spaghetti
- 250g owoców morza (kupiłam mieszankę: krążki i macki kalmarów, ośmiorniczki, krewetki koktajlowe i małże)
- garść czarnych oliwek
- 6 plasterków bekonu
- 3-4 łyżki śmietany
- 2 ząbki czosnku
- kilka gałązek świeżego tymianku albo natki
- sól, pieprz
