Spaghetti z bułką tartą i anchois

Spaghetti z bułką tartą i anchois
Zdjęcie - Spaghetti z bułką tartą i anchois - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Spaghetti z bułką tartą i anchois - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Spaghetti z bułką tartą i anchois - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Spaghetti z bułką tartą i anchois - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 200 g makaronu spaghetti
  • 60 g bułki tartej
  • 5 filecików anchois
  • 4 łyżki oleju Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią
  • 2 duże ząbki czosnku
  • ½ pęczka szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  • kawałek papryczki chili (drobno posiekanej)
Przygotowanie

Fileciki anchois drobno kroimy, szczypiorek drobno siekamy.


Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu.


Kiedy makaron się gotuje, na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy chili, przeciśnięty przez praskę czosnek, anchois. Smażymy przez 2 minuty. Wlewamy pozostałe 3 łyżki oleju, wsypujemy bułkę tartą.


Smażymy na niedużym ogniu, aż bułka się zrumieni.


Dokładamy makaron, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wsypujemy szczypiorek, mieszamy.


Makaron nakładamy na talerze i podajemy.


Przepis pochodzi z www.filozofiasmaku.pl


Kategorie przepisów