Spaghetti olio e limone

Spaghetti olio e limone

Spaghetti olio e limone, czyli z oliwą i cytryną - bardzo prosta i szybka pasta, dobra na lekki lunch. Przepis z "Kuchni włoskiej".

Składniki:

500 g spaghetti

1 średnia, drobno pokrojona cebula

3/4 szklanki oliwy z oliwek

sok z 3 cytryn

sól i świeżo zmielony pieprz

50 g tartego parmezanu

Zagotuj wodę i wrzuć do niej makaron. W międzyczasie podsmażaj cebulę na oliwie na złoty kolor. Odcedź makaron i przełóż go na patelnię z cebulą, smaż przez chwilkę, cały czas mieszając. Przełóż całość na duży, ogrzany półmisek. Dodaj sok z cytryny, sól, pieprz i parmezan. Potrząśnij półmiskiem, aby składniki się wymieszały, i podawaj.

Zdjęcie - Spaghetti olio e limone  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów