Spaghetti na sposób wiosenny
Szybki, pyszny i sycący sposób na wiosenne danie z makaronem. Potrzebujesz tylko piętnastu minut na przygotowanie tego dania.
/ przepis własny, dla 2 osób/
- 170 g makaronu spaghetti
- 2 jajka
- 2 garście listków roszponki
- 2 ząbki czosnku
- podwójne pętko kabanosów (zazwyczaj używam wieprzowych)
- 2 łyżki oliwy
- 5 łyżek startego sera typu parmezan
- sól
- pieprz
- słodka papryka w proszku
- świeże listki bazylii i oregano Makaron wrzuć do gotującej się, osolonej wody i gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekane ząbki czosnku. Kabanosy pokrój na małe kawałeczki i podsmaż. Następnie wbij dwa jajka, wymieszaj - ma powstać jajecznica. Wrzuć listki świeżej roszponki, mieszaj. Gdy jajecznica będzie ścięta, zestaw patelnię z ognia dodaj starty ser (odłóż 1 łyżkę do dekoracji), zioła oraz przyprawy. Makaron odcedź na sicie. Przełóż z powrotem do garnka i wymieszaj z jajecznicą. Przełóż do głębokich talerzy i posyp resztą startego parmezanu. Bądź na bieżąco, śledź Waniliową na facebooku :) ______________________________♥____________________________
- 2 jajka
- 2 garście listków roszponki
- 2 ząbki czosnku
- podwójne pętko kabanosów (zazwyczaj używam wieprzowych)
- 2 łyżki oliwy
- 5 łyżek startego sera typu parmezan
- sól
- pieprz
- słodka papryka w proszku
- świeże listki bazylii i oregano Makaron wrzuć do gotującej się, osolonej wody i gotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekane ząbki czosnku. Kabanosy pokrój na małe kawałeczki i podsmaż. Następnie wbij dwa jajka, wymieszaj - ma powstać jajecznica. Wrzuć listki świeżej roszponki, mieszaj. Gdy jajecznica będzie ścięta, zestaw patelnię z ognia dodaj starty ser (odłóż 1 łyżkę do dekoracji), zioła oraz przyprawy. Makaron odcedź na sicie. Przełóż z powrotem do garnka i wymieszaj z jajecznicą. Przełóż do głębokich talerzy i posyp resztą startego parmezanu. Bądź na bieżąco, śledź Waniliową na facebooku :) ______________________________♥____________________________