SPAGHETTI CARBONARA
Cebulkę i chudy wędzony boczek pokroiłam i podsmażyłam na patelni.Pod koniec smażenia dodałam dwa starte ząbki czosnku.W miseczce rozmieszałam pół opakowania śmietany 18%,dwa zółtka i starty parmezan.
Sos posoliłam,dodałam pieprz,rozmaryn i bazylię.
Makaron do spaghetti ugotowałam al dente.
Do podsmażonego boczku i cebuli dodałam sos
i wymieszałam go z ugotowanym makaronem.
Wyłożyłam na talerz,posypałam startym parmezanem i pietruszką.
Smacznego!
Sos posoliłam,dodałam pieprz,rozmaryn i bazylię.
Makaron do spaghetti ugotowałam al dente.
Do podsmażonego boczku i cebuli dodałam sos
i wymieszałam go z ugotowanym makaronem.
Wyłożyłam na talerz,posypałam startym parmezanem i pietruszką.
Smacznego!