Spaghetti Carbonara z żółtkiem

Spaghetti Carbonara z żółtkiem
Każdy kiedyś robił Spaghetti Carbonara i ja w tym tygodniu zrobiła. Niby popularne ale jak rzadko gości w mojej kuchni . Ja swoje podaję z żółtkiem oddzielonym od białka na wierzchu a drugie daję do śmietany . Dla nas idealne .

Spaghetti Carbonara z żółtkiem

składniki
2 żółtka
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól
gruby pieprz
1 łyżka masła klarowanego
1/2 opakowania makronu spaghetti
1/2 szklanki śmietany 30 %
15 dag boczku
3 łyżki parmezanu

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Tym czasem kroimy 1 cebulę w kosteczkę , 2 ząbki czosnku siekamy. Na odrobinę masła klarowanego dajemy cebule i czosnek , dodajemy pokrojony w kosteczkę boczek. Podsmażamy . Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy. Śmietanę 30 % ok 1/2 szklanki mieszamy z żółtkiem ,dodajemy parmezan , solimy do smaku. Wlewamy śmietanę na patelnię do makaron, mieszamy szybko. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Serwujemy w głębokim talerzu z żółtkiem na wierzchu.

Zdjęcie - Spaghetti Carbonara z żółtkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Spaghetti Carbonara z żółtkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Spaghetti Carbonara z żółtkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów