Spaghetti bolognese

Prosty, szybki i efektowny przepis.

Składniki (na 2 osoby):

makaron spaghetti w odpowiedniej ilości

500 g mięsa mielonego (najlepiej wołowo-wieprzowego)

1 cebula

3 ząbki czosnku

250 ml sosu pomidorowego passata

0,25 ml wina czerwonego

świeża bazylia i oregano

sól, pieprz ziołowy

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż mięso, podsmaż. Podlej winem, duś przez ok. 15 minut. Dolej sos pomidorowy, dodaj przyprawy i gotuj do momentu, aż sos odparuje.

Podawaj z czerwonym winem.

Przepisy z tych kategorii

Panzanella z ogórkami i mozzarellą

Panzanella z ogórkami i mozzar…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Sałatka Panzanella

Sałatka Panzanella

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Tiramisu
2

Tiramisu

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Lasagne Puttanesca

Lasagne Puttanesca

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Cenci - toskańskie faworki

Cenci - toskańskie faworki

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Makaron alla Norma
2

Makaron alla Norma

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Racuchy pełnoziarniste z jabłkami

Racuchy pełnoziarniste z jabłk…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Ziemniaki z piekarnika II
2

Ziemniaki z piekarnika II

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Cukinia faszerowana mięsem, ryżem i warzywami
1

Cukinia faszerowana mięsem, ry…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Szaszłyki z mięsa mielonego
2

Szaszłyki z mięsa mielonego

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Fasolka szparagowa po bretońsku
1

Fasolka szparagowa po bretońsk…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Pierogi z soczewicą i marchewką

Pierogi z soczewicą i marchewk…

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni