Spaghetti bolognese

Prosty, szybki i efektowny przepis.

Składniki (na 2 osoby):

makaron spaghetti w odpowiedniej ilości

500 g mięsa mielonego (najlepiej wołowo-wieprzowego)

1 cebula

3 ząbki czosnku

250 ml sosu pomidorowego passata

0,25 ml wina czerwonego

świeża bazylia i oregano

sól, pieprz ziołowy

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż mięso, podsmaż. Podlej winem, duś przez ok. 15 minut. Dolej sos pomidorowy, dodaj przyprawy i gotuj do momentu, aż sos odparuje.

Podawaj z czerwonym winem.

Przepisy z tych kategorii

Jogurtowa panna cotta z matchą i malinami
1

Jogurtowa panna cotta z matchą…

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon

Ravioli Vecchia Modena

Ravioli Vecchia Modena

food² food²
Food Square

Tiramisu w pucharkach
2

Tiramisu w pucharkach

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Chleb z semoliny z Altamury

Chleb z semoliny z Altamury

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Bruschetta z pieczarkami jarmużem i bryndzą
1

Bruschetta z pieczarkami jarmu…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Frittata z botwiną i kozim serem feta
1

Frittata z botwiną i kozim ser…

food² food²
Food Square

Przepisy z tych kategorii

Szpinakowa ciabatta

Szpinakowa ciabatta

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Risotto z dynią i kasztanami

Risotto z dynią i kasztanami

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Ribollita toscana. Wiejska zupa z Toskanii

Ribollita toscana. Wiejska zup…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Gnocchci z pesto z rukoli i natki pietruszki
1

Gnocchci z pesto z rukoli i na…

Beti Beti
kruche babeczki

Fasolka po toskańsku

Fasolka po toskańsku

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena