Spaghetti bolgonese

Zdjęcie - Spaghetti bolgonese  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Spaghetti często gości na naszym stole bo bardzo je lubimy ,takie tradycyjne ...

przyrządza się różne sosy ale, najczęściej bolognese z dodatkami a makaron do niego powinien być al dente lekko twardawy ale nie surowy i gorący nie przelewamy go zimną wodą - tylko ląduje prosto na talerzach... polany sosem. Taki szybki obiad.


  • makaron spaghetti 1 paczka
  • mielone mięso wieprzowo -wołowe 0,5 kilograma
  • sól 0,5 łyżeczki
  • koncentrat pomidorowy 1 słoiczek mały
  • ser żółty 15 dag
  • 1 słoiczek koncentratu z cukinii
  • 3 łyżki oregano suszonego
  • 3 ząbki czosnku



Podsmażyć na oleju mięso z całymi koncentratami i przełożyć do rondla, podlać wodą posolić i popieprzyć. Dodać rozmiażdżone ząbki czosnku, oregano i dusić pod przykryciem. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu .Nałożyć na talerze makaron na środek polać sosem, posypać startym serem.

Czasem dodaję jeszcze trochę słodkiej papryki w proszku :-) na końcu gotowania.


Smacznego


Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Spaghetti bolgonese  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy