Sos z rukoli i awokado
Bardzo smaczny sos. Można w nim maczać warzywa lub pieczywo. Można doprawić nim sałatę - wtedy warto dodać nieco więcej oliwy. Będzie też dobry do makaronu.
składniki
1 dojrzałe awokado
4 ząbki czosnku
50 g rukoli
sok z 1 limonki
garść liści bazylii
90 ml oliwy z oliwek
sól, pieprz
przygotowanie
wszystkie składniki włożyć do blendera i zetrzeć na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem, ewentualnie dodać więcej soku z limonki. Smacznego!
składniki
1 dojrzałe awokado
4 ząbki czosnku
50 g rukoli
sok z 1 limonki
garść liści bazylii
90 ml oliwy z oliwek
sól, pieprz
przygotowanie
wszystkie składniki włożyć do blendera i zetrzeć na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem, ewentualnie dodać więcej soku z limonki. Smacznego!