Sos winegret

Świetny sosik do sałatek delikatny, lekko słodkawy i ostry na końcu uwielbiam go , czasem dodaje jeszcze do niego czasem siekane orzechy włoskie … Trzymać go trzeba w chłodnym miejscu najlepiej w lodówce i zużyć w ciągu trzech miesięcy .

Zdjęcie - SOS WINEGRET  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

1/2 SZKLANKI OLEJU ROŚLINNEGO

1 ŁYŻKA PŁYNNEGO MIODU

2 ZĄBKI CZOSNKU

1 ŁYŻKA OCTU BALSAMICZNEGO

1 ŁYŻKA OCTU JABŁKOWEGO

1/2 ŁYŻECZKI SOLI

SZCZYPTA PIEPRZU

1 ŁYŻECZKA MUSZTARDY DIJON

Do słoiczka wlewamy olej, dodajemy ocet balsamiczny, ocet jabłkowy, płynny miód przyprawy oraz musztardę. Słoiczek zakręcamy i wstrząsamy nim tak by wszystkie składniki się połączyły – odkręcamy i próbujemy – doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem do smaku.

Zdjęcie - SOS WINEGRET  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów

Podobne przepisy