Sos tatarski
Sos tatarski, znany zapewne wszystkim. Ale ponieważ do pieczonych mięs i wędlin zawsze smaczny, więc przepis przypominam. Najsmaczniejszy oczywiście na bazie domowego majonezu np z tego przepisu.
składniki
2 małe kiszone ogórki
1 szalotka
1 łyżka kaparów
2 - 3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżka szczypiorku, drobno posiekanego
sól, pieprz
przygotowanie
Ogórki, szalotkę , kapary bardzo drobno posiekać. Wymieszać z majonezem, musztardą i jogurtem. Dodać szczypiorek. Przyprawić pieprzem, ewentualnie solą. Smacznego!
składniki
2 małe kiszone ogórki
1 szalotka
1 łyżka kaparów
2 - 3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki jogurtu naturalnego
łyżka szczypiorku, drobno posiekanego
sól, pieprz
przygotowanie
Ogórki, szalotkę , kapary bardzo drobno posiekać. Wymieszać z majonezem, musztardą i jogurtem. Dodać szczypiorek. Przyprawić pieprzem, ewentualnie solą. Smacznego!