Sos tatarski

Sos tatarski

Tradycja wielkanocna to u mnie sos tatarski bez niego nie byłoby świąt :-) bardzo go wszyscy lubimy doskonały dodatek do jaj, mięsa itp bardzo polecam nie tylko na święta ...

Zdjęcie - SOS TATARSKI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

180 g GRZYBKI W OCCIE

6 OGÓRKÓW KONSERWOWYCH

1 PĘCZEK SZCZYPIORKU

200 ml KWAŚNEJ ŚMIETANY

200 g MAJONEZU

SÓL, PIEPRZ do smaku

Pokroić drobniutko w kostkę grzybki , ogórki oraz szczypiorek drobno kroimy. Majonez łączymy ze śmietaną i dodajemy przyprawy - wszystko łączymy z pokrojonym szczypiorkiem, ogórkami i grzybkami.

Zdjęcie - SOS TATARSKI  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

 

Kategorie przepisów