Sos jogurtowo- limonkowy z miętą

Dzisiaj zapraszam na przepis na szybki sos, o którym mówiłam Wam wczoraj. Jego kwaskowatość fajnie pasowała do lekko słodkich kotletów z konfiturą cebulową. Sprawdźcie sami. Przy okazji życzę Wam udanej majówki.

Zdjęcie - Sos jogurtowo- limonkowy z miętą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki:

  • 100 ml jogurtu naturalnego
  • 1 limonka
  • 10 liści mięty
  • 1/4 łyżeczki cukru pudru
  • 1/4 łyżeczki soli

I co dalej?:

Limonkę wyparz i zetrzyj z niej skórkę, a z połowy wyciśnij sok. Jogurt zmieszaj ze skórką i sokiem limonki, dodaj drobno posiekane listki mięty oraz sól i cukier. Całość wymieszaj.

Ten sos podałam z pieczonymi kotletami mielonymi z czerwoną cebulą podsmażaną w occie balsamicznym.

Kategorie przepisów

Podobne przepisy